Deze prachtige bundel die ons vreselijk aan het denken zet over onszelf en over vluchtelingen is nu uit!

Iedereen kan het boek hier nu al direct bij de uitgeverij bestellen. Het wordt zonder extra verzendkosten naar uw huisadres gestuurd.

De binnenkort te verschijnen bundel Het nieuwe Eden houdt ons een spiegel voor: zijn wij - vele duizenden jaren na onze eigen vluchtelingenstatus - net zo meelevend en hulpbereid als destijds de Neanderthalers?
 
Het nieuwe Eden vergelijkt vluchtelingen van nu met de voorouders van alle Europeanen die 55.000 jaar geleden uit Afrika vluchtten. Zij ontmoetten in het Nabije Oosten gelukkig de Neanderthalers.
De herinnering hieraan is weliswaar allang vervaagd, maar wèl vastgelegd in onze genen, zoals blijkt uit wetenschappelijk onderzoek (onlangs ook gepubliceerd in gezaghebbende tijdschriften als Science en Nature - zie hieronder).
De auteurs hopen door middel van deze bundel en ook door voordrachten ons het besef bij te brengen dat ook onze voorouders ooit vluchtelingen waren...
 
Dorine Manson, algemeen directeur van VluchtelingenWerk Nederland, schreef het voorwoord.
Bovendien gaat er een donatie van één euro van elk verkocht exemplaar naar deze organisatie.
 
Burgemeester A. Verhoeven van de Gemeente Leudal zal het eerste exemplaar Het nieuwe Eden officieel op 26 februari in ontvangst nemen uit handen van de auteurs Cristi Fernández Narvaiza en Martin Bless, beide gerenommeerde schrijvers, die al een reeks van publicaties over spectaculaire veranderingen in het vroegere (leef-) klimaat op hun naam hebben staan.

De overhandiging zal plaatsvinden in het gemeentehuis van Heythuijsen om 11 uur in de ochtend. Verdere informatie over deze uitreiking is te verkrijgen bij de secretaresse. Te bereiken via de e-mail van de burgemeester: a.verhoeven@leudal.nl of via het centrale telefoonnummer: 0475-859000.

De auteurs schrijven nu onder het pseudoniem Cristi Martin romans en gedichten waarin opnieuw onze prehistorische voorouders uit de IJstijd een grote rol spelen. Zie ook het boek Geesten van de moeders, in drie talen verschenen bij dezelfde uitgeverij als Het nieuwe Eden.
 
Over de bundel:
Titel: Het nieuwe Eden
Auteurs: Cristi Martin
Aantal pagina's: 52
Formaat: 145 x 210 x 7 mm
ISBN: 9789089730718
Cover- en binnenillustratie: Inki-Toine
Ook verkrijgbaar als e-boek en u-boek (zie hier de site uitgeverij)
 
Winkelprijs: € 7,45 + € 1,- (papieren versie, extra euro voor VluchtelingenWerk Nederland).
 
Extra grote letters maken het boek goed leesbaar voor mensen met een beperkt gezichtsvermogen. Extra zwaar papier maakt niet alleen dat het boek beter hanteerbaar is, maar ook dat het prettiger in de hand ligt.
 
BEKIJK eerst een aantal pagina's hier!
 
  Het nieuwe Eden: een dichtbundel (mèt achtergrondinformatie) over vluchtelingen en over onszelf.


 
 
Hershkovitz en zijn collega's publiceerden enkele dagen geleden in het blad Nature hun bevindingen over de vondst van een schedel in de Manot Grot in Israël, die volgens de internationale media het liefdeskind van een Neanderthaler en een moderne mens zou kunnen zijn.
De spreekwoordelijke dichterlijke vrijheid in Het nieuwe Eden blijkt dus inderdaad aan te sluiten bij de realiteit van de allerlaatste wetenschappelijke inzichten en onderzoekresultaten.
 
Het nieuwe Eden is direct te bestellen via www.aristoscorpio.com en wordt zonder verzendkosten toegestuurd.
 
Leden van de schrijvende en beeldende pers kunnen hier een recensie-exemplaar aanvragen.
 
Boekhandels en andere officiële wederverkopers kunnen zich hier informeren over de handelskortingen.
 
Voor extra informatie of om de auteurs voor een lezing te boeken, gelieve een e-mail te schrijven naar dit adres.

  ==================================================================================== 

www.aristoscorpio.com


====================================================================================
Mocht u geen prijs meer stellen op informatie van onze uitgeverij, dan volstaat het hier te klikken en de mail te versturen.