Kies hier welk soort boek uw zoekt   OF  welk boek als u de titel al weet
De boeken alfabetisch gerangschikt


Aanbod van Aristoscorpio

p-boek             (papieren boek)
xxl-boek          (EXTRA groot lettertype van het papieren boek)
e-boek             (in AZW/MOBI of EPUB-formaat)
u-boek             (voor PC of notebook - Windows/Mac)
s-boek             (streaming boeken voor een slimme telefoon of tablet)Welke versie is voor u geschikt?

p-boek
Voor de "ouderwetse" boeken op papier (door ons p-boeken genoemd) is het gemakkelijk. U bestelt gewoon het boek en krijgt het via de post thuisbezorgd.

XXL-boek
Het "ouderwetse" boek op papier, maar dan met een extra groot lettertype. Deze variant noemen wij xxl-boeken). Consequentie is natuurlijk dat het boek dikker, groter en zwaarder en daardoor duurder is! Daar is niets aan te doen helaas. Het boek is helmaal opnieuw opgemaakt om deze kwaliteiten te bezitten. Als u het boek bestelt, krijgt het via de post – net zo "ouderwets" – thuisbezorgd.
Deze variant van boeken hebben we speciaal gemaakt voor mensen met een visuele beperking. Grappig genoeg blijkt dat veel mensen die (nog) niet aan de e-boeken willen, maar verder een goed gezichtsvermogen, deze grotere boeken ook bijzonder op prijs stellen!

u-boek
Wat de elektronische boeken betreft, hangt het ervan af wat u wilt en op welk apparaat u uw boeken wilt lezen.
Wilt u bijvoorbeeld alleen op een computer (of dat nu een desktop, laptop of notebook is) lezen, dan kunt het beste voor de u-boekversie kiezen. Deze versie draait op computer, laptop of notebook en ook op tablets zijn ze uitstekend leesbaar. Op e-readers kunt u deze versie niet lezen. Op smartphones zijn ze ook niet geschikt, al was het alleen maar omdat het boekbestand te groot is daarvoor.
Soms leveren wij een boek nog alleen dit formaat (naast het p-boek dan). Bijvoorbeeld als er veel illustraties in staan. Die worden namelijk in de u-boeken bijzonder goed weergegeven, hetgeen in ePUB of AZW/MOBI veel lastiger is.

.mobi / .azw / .azw3
Een al heel lang bestaand en goed formaat is het formaat voor Mobipocket e-reader software die gratis is te downloaden voor zowel computers als smartphones en tablets en natuurlijk op de verschillende Kindle e-readers. Het is een zeer flexibel formaat. U kunt gemakkelijk de grootte van de letters aanpassen en boeken op de virtuele boekenplank zetten in deze software. Op veel e-reader apparaten is deze software al standaard geïnstalleerd. Dus dan hoeft u alleen nog maar boek over te zetten op uw e-reader via USB. De Mobipocket-bestanden eindigen op .mobi.
Voor de Kindle-apparaten is een speciale versie ontwikkeld die op .azw/.azw3 eindigt. Maar u kunt bij onze boeken gewoon de extentie in .azw veranderen, dan herkent ook de Kindle e-reader de boeken direct.

.epub
Dan is er ten slotte de zeer populaire ePUB-versie. Vooral populair omdat de meeste verkopers van e-boeken dit formaat hanteren. Er is voor alle apparaten e-reader software beschikbaar. De presentatie van een boek in ePub is iets 'weerbarstiger' dan in het Mobipocket-formaat, maar het is uiteraard goed te lezen, mits met zorg gemaakt door de uitgever/verkoper.
De voornaamste reden waarom het zo populair is geworden, is omdat Adobe er de mogelijkheid heeft ingebouwd om de inhoud met DRM (Digital Rights Management – zie hiernaast) te beveiligen. Iets wat wij níet doen, want dat is voor u als lezer veel te lastig: iedere keer een wachtwoord intypen bijvoorbeeld. In Nederland laat overigens vrijwel iedere uitgever inmiddels de DRM-beveiliging achterwege.

S-boek
S-boeken - deze naamgeving komt ook van ons, om duidelijkheid te verschaffen in het woud van varianten - zijn boeken bedoeld om op een slimme telefoon (smart phone) en – beter nog – op een tablet te lezen. Op een PC kan het natuurlijk ook. Niet op een e-reader!
U hoeft het boek niet te kopen, maar koopt een abonnement voor een bepaalde tijd! Dat kan een week zijn, veertien dagen, een maand, een jaar. Het is aan u! Als u denkt dat u niet genoeg tijd heeft gehad, dan koopt u er gewoon een weekje of zo bij. Overal waar u de beschikking hebt over Internet, kunt u het boek lezen!
Met name handig voor de (lees-) vakantie. Maar ook vele anderen die geen zin hebben om een boekenkast vol met gelezen boeken vol te stouwen!
Dit is de toepassing van de toekomst voor het boek.

Uitlenen?

Mag u uw e-boek uitlenen?
Natuurlijk mag dat. Er is echter een grote verschil met een papieren boek: als u dat uitleent, bent u het kwijt! Een e-boek uitlenen, komt er (helaas) vaak op neer dat u iemand een kopie geeft. Officieel bent u dus verplicht om dan uw eigen exemplaar helemaal te wissen. Dat doet natuurlijk niemand.
U mag het dus alleen 'uitlenen' als u er zeker van bent, dat deze persoon het boek na lezing wist en niet meer verder geeft. Doet hij/zij dat toch, dan bent ú aansprakelijk!
Overigens kunt u de s-boeken NIET uitlenen. Hier gaat het immers om een abonnement, dus u leent het boek zelf al.Boeken bestellen?

Bekijk hier het
hele aanbodAdvies

Respecteer het enorme werk van auteur en uitgever en houdt het boek voor uzelf - dan loopt u geen risico.
Print het boek niet - zelfs niet als u op één of andere manier daar mogelijkheden toe ziet (ondanks de beveiliging). Dat is namelijk ook verboden. Mocht u toch liever een 'ouderwets' boek in handen hebben, koop dan gewoon de papieren versie. Al onze boeken zijn ook als papieren boek te koop. Veel handiger trouwens, dan die losse blaadjes uit uw printer.
Voor beide dingen tekent u bij het afrekenen door met 'Ja' te antwoorden als u wordt gevraagd de voorwaarden te respecteren.

Wij danken u bij voorbaat dat u klant van ons wilt zijn en hebben er alle vertrouwen in dat u gewetensvol omgaat met de e-boeken!