Kies hier welk soort boek uw zoekt   OF  welk boek als u de titel al weet
De boeken alfabetisch gerangschikt


Klimaatneutraal

Cover Klimaatneutraal

Schrijver: Martin de Kort
ISBN: 9789089730244
Pagina's (papier): 294
Prijs p-boek (papier): € 19,95
Prijs e-boek (ePub/mobi/azw): € 6,50
Prijs u-boek (voor USB-stick): € 7,75


Lees en bekijk een stukje...
Rosa, de nieuwe vriendin van Will Hicks, verdwijnt plotseling. Gevlucht? Gekidnapt? Op zijn zoektocht naar haar, weet Hicks maar net uit de handen te blijven van een paar lugubere types. Intussen wordt het lijk van de staatssecretaris van Milieu gevonden. Inspecteur Vervoort komt al snel op het spoor van een omkoopschandaal en bovendien blijkt de staatssecretaris er een geheime bankrekening in Luxemburg op na te houden. Alles draait om Uriah, een researchproject naar de volgende generatie goedkope zonnecellen met een veel hoger rendement. Er zijn echter partijen die meer winst denken te maken met nieuwe kolencentrales. Zowel overheid als energiebedrijven spelen een frauduleus spelletje in de handhaving van verantwoorde milieumaatregelen, zoals twee milieuactivistes ontdekken.
Klimaatneutraal blijkt een wassen neus in de handen van de bedrijven en personen die er beter van willen worden. Terwijl er met smart wordt gewacht op een Kamermeerderheid die de bouwplannen voor de kolencentrales goed moet keuren, blijkt uit een intern rapport dat de opbrengst van de nieuwe zonnecellen tegenvalt. Dat rapport wordt - ten koste van een aantal levens - weggemoffeld om investeerders in de research te vriend te houden - althans zo lijkt het!
Als de moordenaar wordt gegrepen en de fraude is onthuld, lijkt het eind goed, al goed - maar niets is minder waar...

Een actuele en spannende thriller die de (mogelijke) verhoudingen en belangen in de energievoorziening blootlegt. De nieuwe kolencentrales zijn er ondanks de protesten van milieubeweging gekomen - zoals onder andere blijkt uit een citaat uit NRC Handelsblad achter in het boek.


Bestellen

U kunt op de volgende manieren betalen. De methode kunt u bij het afrekenen kiezen.
                           

•  Kies hier eerst welke versie
van het boek u wilt.
•  Andere versies en/of extra boeken
kunt in de winkel toevoegen!
•  Uw voorkeursmanier van betalen hoeft
u pas op het einde te kiezen.


Boek op papier
   
Extra groot boek op papier
Boek voor computer
Boek voor e-readers
Streaming boek