Papieren boeken XXL

Papieren boeken XXL

Eigenlijk is dit een variant van het gewone papieren boek: . Dat zijn boeken in extra groot formaat voor mensen met een visuele beperking die toch graag een 'echt' boek voor zich zien. Kijk op de betreffende pagina op deze site/in deze winkel.


Aristoscorpio Uitgeverij heeft gekozen voor een drastische oplossing: alle boeken zullen in de komende tijd ook worden uitgebracht in een XXL-variant. Daarbij is uitgegaan van een behoorlijke vergroting van het lettertype, namelijk 20-punts! De tekst wordt in een gemakkelijk leesbaar en toch sierlijk lettertype met schreef gedrukt. Door dit laatste wordt de leesbaarheid nog meer vergroot.
Het cover wordt voor ieder boek aangepast aan het nieuwe formaat. Uiteraard geldt hetzelfde voor de inhoud. Er zijn namelijk nogal wat aanpassingen nodig om tot een goed resultaat te komen. Het spreekt vanzelf dat een dergelijk boek groter en zwaarder wordt, onze exemplaren meten 25 x 16 cm! Soms worden ze zo dik dat het boek onhandelbaar wordt, daarom worden ze in zo'n geval in twee delen gesplitst.


Wij zullen de beschikbaarheid van de boeken aanduiden met dit logo:   Mocht u willen weten of een boek in een dergelijke uitvoering iets voor u is, klik dan even op dit logo hier en u krijgt een voorbeeldpagina te zien die u kunt printen.


Verfijnd zoeken