• Ontstemde liefde

Harm zoekt een vroegere studiekameraad op in Nieuw Zeeland. Zijn net volwassen zonen vergezellen hem.
Tijdens een rondreis met een huurauto op het Zuidereiland blikt hij terug op zijn relatie met Helen die na bijna 20 jaar plots tot een einde kwam. Zij liet hem achter met beide kinderen.
Tijdens haar relatie met Harm was ze altijd bang geweest dat artsen haar als schizofrene patiënt zouden behandelen, omdat zij stemmen hoorde. Haar nieuwe vriend Oscar zag echter mogelijkheden buiten de psychiatrie om.
Harm laat alle ingrijpende gebeurtenissen, zijn wanhoop en onbegrip weer aan zich voorbijgaan. Hij erkent steeds meer zijn eigen aandeel in de vastgelopen relatie door zijn manier van denken. De ontmoeting met Cassy, een eigenzinnige pensionhoudster met een passie voor operamuziek, heeft een beslissende invloed op deze omslag.
Zijn zonen zien de reis als een avontuur. Als bloedbroeders hebben zij een niet te stillen risicohonger. Misschien wel om het verlies van hun moeder niet onder ogen te willen zien.


De stemmen die mensen horen zijn begrijpelijke reacties op onbegrijpelijke en schadelijke gebeurtenissen in het leven van de stemmenhoorder. Het onbegrip dat deze mensen ontmoeten, maakt hun leven nog eens dubbel zo moeilijk.

M.Romme & A.Escher in ‘Leven met stemmen’

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Ontstemde liefde

  • Model: p-boek
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • €18,95

  • Excl. BTW: €17,88