Luuc is een slimme jongen van elf jaar en thuis erg ongelukkig. Zijn stiefvader slaat hem regelmatig zonder aanleiding in elkaar terwijl zijn moeder de andere kant op kijkt. Luuc valt voor zijn nieuwe buurman, de enige persoon die echt vriendelijk voor hem is. Luucs verlangen naar een echte liefdevolle vader is zo groot dat hij alles doet om steeds dichter bij zijn buurman te komen, die niet ongevoelig is voor het pientere ventje.
In dezelfde periode krijgt hij seksuele voorlichting van zijn zestienjarige zwemkameraad Peter. Aanvankelijk is dat erg spannend.
Als Luuc bijna dertig is, kijkt hij terug op zijn jeugd. Hij wil niet dat zijn zevenjarig zoontje hetzelfde overkomt als wat hij heeft moeten doormaken en neemt maatregelen.

"Het lijkt erop dat niets de massa zo kan emotioneren als het seksuele misbruik van een kind. Tegelijkertijd wordt veel pubers de zo noodzakelijke affectie van ouders, verzorgers, leraren, opvoeders uit angst voor een aanklacht onthouden.
Is de kwetsbaarheid van een kind echt zo groot of schatten volwassenen de argeloosheid van de huidige Internetpuber te hoog in? Is de hysterie terecht of is dat juist een nog groter kwaad? Bestrijden we wel de juiste pijn?"

Overwegingen - Maurits van Friesland

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Mijn buurman

  • Model: p-boek
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • €19,25

  • Excl. BTW: €18,16

Gerelateerde producten

Mein Nachbar

Mein Nachbar

Luuc ist ein cleverer elfjähriger Junge, der zu Hause sehr unglücklich ist. Sein Stiefvater schläg..

€19,25 Excl. BTW: €18,16