Kies hier welk soort boek uw zoekt   OF  welk boek als u de titel al weet
De boeken alfabetisch gerangschikt


AristoScorpio Uitgeverij stelt alle boeken ook in XXL-formaat beschikbaar


Montcombroux les Mines/Mijnsheerenland (15 mei 2014)Het team van de uitgeverij heeft besloten om langzamerhand alle boeken uit het fonds ook in een XXL-formaat uit te geven zodat de boeken in fysieke vorm ook voor visueel gehandicapten beschikbaar komen. Ook voor veel bejaarde mensen zijn boeken met een extra grote letter een uitkomst.

Natuurlijk zijn (vrijwel) alle boeken van Aristoscorpio Uitgeverij al in elektronische vorm beschikbaar als u-boek, waardoor ook mensen met een visuele handicap de boeken op een (groot) scherm gemakkelijk kunnen lezen. Dat is echter niet genoeg. De voorliefde voor een boek in papieren vorm lezen, is bij vele mensen nog erg groot, dus uiteraard ook bij mensen met een visuele handicap en bij bejaarden.
Aristoscorpio Uitgeverij heeft gekozen voor een drastische oplossing: alle boeken zullen in de komende tijd ook worden uitgebracht in een XXL-variant. Daarbij is uitgegaan van een behoorlijke vergroting van het lettertype, namelijk 20-punts! De tekst wordt in een gemakkelijk leesbaar en toch sierlijk lettertype met schreef gedrukt. Door dit laatste wordt de leesbaarheid nog meer vergroot.
Het cover wordt voor ieder boek aangepast aan het nieuwe formaat. Uiteraard geldt hetzelfde voor de inhoud. Er zijn namelijk nogal wat aanpassingen nodig om tot een goed resultaat te komen.
Wij zullen de beschikbaarheid van de boeken aanduiden met dit logo:    

Mocht u willen weten of een boek in een dergelijke uitvoering iets voor u is, klik dan even op dit logo en u krijgt een voorbeeldpagina te zien en te printen.

De gegevens
Het standaardformaat van de XXL-boeken wordt 160 mm breed en 250 mm hoog. Zoals gezegd wordt het lettertype 20-punts met een interlinie van 22 punten. Ter wille van het contrast wordt de boeken op extra wit dikker-dan-normaal papier gedrukt met – net als 'gewone' boeken – een full color omslag.
Eén en ander heeft als gevolg een grote toename in het aantal pagina's van het gedrukte boek, waardoor de prijs aanzienlijk hoger wordt. Die prijsverhoging is natuurlijk spijtig maar onvermijdelijk. Als het aantal pagina's te groot wordt, is het zelfs noodzakelijk om het boek in twee delen op te splitsen, anders wordt het onhandelbaar.
(Aristos Bouïus, uitgever)Het nieuwe Eden

29 januari 2015
Bekijk de krantenkoppen die het gelijk van dit boek aantonen!
Hershkovitz en zijn collega's publiceerden enkele dagen geleden in het blad Nature hun bevindingen over de vondst van een schedel in de Manot Grot in Israël, die volgens de internationale media het liefdeskind van een Neanderthaler en een moderne mens zou kunnen zijn. De spreekwoordelijke dichterlijke vrijheid in Het nieuwe Eden blijkt dus inderdaad aan te sluiten bij de realiteit van de allerlaatste wetenschappelijke inzichten en onderzoekresultaten.

Bekijk/bestel dan het boek natuurlijk hier


Het PERSBERICHT dat bij het verschijnen van dit boek is verspreid, vindt u hier.


De officiële aanbieding van het eerste exemplaar van Het nieuwe Eden aan burgemeester A. Verhoeven van de gemeente Leudal (Heythuijsen) op 26 februari 2015.