Kies hier welk soort boek uw zoekt   OF  welk boek als u de titel al weet


De boeken alfabetisch gerangschiktBoeken in XXL-formaat


Mocht u behoefte hebben aan een extra grote letter voor een boek dan gaan wij daar iets aan doen!

Als u het hieronderstaande symbool ziet, dan is het boek ook voor u uitgegeven!


Klik op dit symbool om een voorbeeldpagina te bekijken. Het is één PDF-pagina uit het boek Donderslag.
U kunt die pagina natuurlijk ook printen, dan weet u helemaal zeker of het formaat voor u geschikt is.

Wegens de extreem hoge kosten van de productie plus de hoge kosten van verzending door het grote gewicht, zijn wij helaas genoodzaakt u een bijdrage te vragen voor de verzending van de XXL-versies van de boeken. Die hebben we vooralsnog op € 3,29 gesteld, dat is vaak de helft of soms iets minder dan de helft van de verzendkosten.
U treft daarom regelmatig deze logo's aan:
... hetgeen betekent dat het om de prijs van het boek gaat en dat daar de bijdrage in de verzendkosten bijkomen.

Daarnaast ziet u soms dit logo:
... hetgeen betekent dat deze verzendkostenbijdrage al in de aangekondigde prijs is opgenomen.AristoScorpio Uitgeverij stelt alle boeken ook in XXL-formaat beschikbaar


Montcombroux les Mines/Mijnsheerenland (15 mei 2014)Het team van de uitgeverij heeft besloten om langzamerhand alle boeken uit het fonds ook in een XXL-formaat uit te geven zodat de boeken in fysieke vorm ook voor visueel gehandicapten beschikbaar komen. Ook voor veel bejaarde mensen zijn boeken met een extra grote letter een uitkomst.

Natuurlijk zijn (vrijwel) alle boeken van Aristoscorpio Uitgeverij al in elektronische vorm beschikbaar als u-boek, waardoor ook mensen met een visuele handicap de boeken op een (groot) scherm gemakkelijk kunnen lezen. Dat is echter niet genoeg. De voorliefde voor een boek in papieren vorm lezen, is bij vele mensen nog erg groot, dus uiteraard ook bij mensen met een visuele handicap en bij bejaarden.
Aristoscorpio Uitgeverij heeft gekozen voor een drastische oplossing: alle boeken zullen in de komende tijd ook worden uitgebracht in een XXL-variant. Daarbij is uitgegaan van een behoorlijke vergroting van het lettertype, namelijk 20-punts! De tekst wordt in een gemakkelijk leesbaar en toch sierlijk lettertype met schreef gedrukt. Door dit laatste wordt de leesbaarheid nog meer vergroot.
Het cover wordt voor ieder boek aangepast aan het nieuwe formaat. Uiteraard geldt hetzelfde voor de inhoud. Er zijn namelijk nogal wat aanpassingen nodig om tot een goed resultaat te komen.
Wij zullen de beschikbaarheid van de boeken aanduiden met dit logo:    

Mocht u willen weten of een boek in een dergelijke uitvoering iets voor u is, klik dan even op dit logo en u krijgt een voorbeeldpagina te zien en te printen.

De gegevens
Het standaardformaat van de XXL-boeken wordt 160 mm breed en 250 mm hoog. Zoals gezegd wordt het lettertype 20-punts met een interlinie van 22 punten. Ter wille van het contrast wordt de boeken op extra wit dikker-dan-normaal papier gedrukt met – net als 'gewone' boeken – een full color omslag.
Eén en ander heeft als gevolg een grote toename in het aantal pagina's van het gedrukte boek, waardoor de prijs aanzienlijk hoger wordt. Die prijsverhoging is natuurlijk spijtig maar onvermijdelijk. Als het aantal pagina's te groot wordt, is het zelfs noodzakelijk om het boek in twee delen op te splitsen, anders wordt het onhandelbaar.
Het eerste boek dat de eer te beurt valt om ook in het XXL-formaat uitgegeven te worden, is het jeugd-/kinderboek Donderslag. Dit boek verschijnt over ongeveer twee weken (rond 1 juni 2015 dus).
(Aristos Bouïus, uitgever)